מה לעשות? דחוף!

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/01/08 01:10 ו בשבט התשסח

שאלה

שלום!

אנחנו משפחה דתית לאומית רגילה והכל...

גילית שאבא שלי נכנס לאתרים לא צנועים. אני היחיד בבית שיודע, אם עוד מישהו יידע הוא יספר לכולם ואז הוריי יתגרשו.

ההורים שלי לא מסתדרים אחד עם השני, יש להם תקופות, בשלום בין הריבים... בדר"כ הם רבים על כסף וכו'. מה לעשות?? ההורים של לא מסתדרים עכשיו ויש אוירה לא טובה בבית. ומצד שני אם מישהו אחר יגלה זה הסוף.. בקשה תעזור לי!!

תשובה

ב"ה

שלום לך,

אכן, זו התמודדות לא קלה. אני מבין את המצוקה בה אתה מצויים.
ראשית, אני מציע שלא תקח על עצמך אחריות על קיומו של הבית. אני מתפלל יחד איתך שאבאמא ימצאו דרך לנהל את היחסים בניהם על מי מנוחות. אנו יודעים, שכסף איננו סיבה למריבות ולכעסים הדדיים. אני מרגיש צורך עמוק להבהרת העמדה הזו.
יש שתי אפשרויות:
האחת, להכיר בעובדה העצובה שלאבא יש חולשות. ללמוד, שמאבאמא אנו זוכים ללמוד שני דברים: מה לעשות ומה לעשות. יש התמודדות לא קלה ואבא נכשל. בעז"ה, אפשר להוסיף תפילה וכוונה שאבא יצליח להתגבר.
אפשר גם להמשיך את הטיעון הקודם: אתה לא אחראי על אבא. זה מאכזב, זה כואב - אבל זה לא אחריותך. אומנם זה לא קל.
יחד עם זאת, אפשר להשאיר לאבא מכתב, בעילום שם במקום שרק הוא יראה שבו אתה כותב לו בעילום שם, ששובר אותך לגלות שזה מה שאבא עושה, שכדאי להמנע מהמשך פן הדבר יתגלה בבית וכו'.
רק אם יש אפשרות שאבא לא יזהה את הענין אפשר לעשות זאת.
אפשר גם להעלות בקשה תמימה בשולחן שבת לרכוש אינטרנט רימון והסביר שאתה מפחד מכשלונות, וכו'...

כל טוב,

שי