מדינת ישראל מול ההלכה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 13/07/06 22:46 יז בתמוז התשסו

שאלה

למה לאכול במקום שפותח בשבת אסור ולהיות שייך למדינה שמאשרת ומחללת שבת ולברך אותה ולאמין בה מותר למרות שהיא אינה דוגלת בתורה???????????????????????????????????

תשובה

עם ישראל הינו יצירה אלוקית, בדיוק כמו שהאדם הינה יצירה אלוקית. לעם ישראל יש מסגרת שהקב"ה קבע שהיא הדרך הנורמלית של העם לבטא את רעיון עבודת ה' בעולם: מדינה. כמובן- מדינה אשר נוהגת על פי התורה. זה החזון הגדול שאנו נושאים אתנו מאז ניתנה לנו תורה. כמו שבאופן הפרטי, חטא האדם, והקב"ה מצפה מבני האדם שיעברו תהליך של תשובה, כך הקב"ה מצפה שהמדינה תעבור תהליך של תשובה. בימי הנביאים, המדינה לא תפקדה כפי שצריך, ויצאנו לגלות. בימי בית שני שוב היה כשלון, ושוב יצאנו לגלות. חזרנו מגלות ארוכה, ואנחנו בונים כאן מדינה אחרי שאלפיים שנה לא הורגלנו בחיים ציבוריים: צבא, שלטון מקומי וכו'. אז נכון, המדינה רחוקה מאד ממה שאנחנו חולמים. אך גם עם ישראל החוטא, נשאר "בנו" של הקב"ה, ולא נעזב על ידו, וכך אנו לגבי המדינה, שותפים במשימות הציבוריות, ומקווים ל"תשובת" המדינה....