למה סוכות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 03/10/10 13:49 כה בתשרי התשעא

שאלה

שלום

יש לי 2 שאלות בקשר לחג הסוכות:

1 - למה אלוהים הושיב את בני ישראל בסוכות באשר יצאו ממצרים ?

2 - מה אומר המושג " ענני הכבוד" בהקשר לחג הסוכות?

תודה מראש

תשובה

בעזה"י

שלום

יש מחלוקת בין החכמים מה מסמלות הסוכות שאנו בונים ויושבים בהם בחג הסוכות.

יש שסברו שזה זכר לסוכות שבנו בני ישראל כשיצאו ממצריים ויש שסברו שהסוכות שלנו הם זכר, סימן וסמל ל"ענני הכבוד".

לפי מי שאומר שבני ישראל בנו סוכות ביציאת מצריים חג הסוכות מזכיר לנו את תקופת הישיבה במדבר לאחר שהקב"ה הוציא אותנו ממצרים על אף התנגדות המצרים ששעבדו אותנו. במשך 40 שנה במדבר נדדנו, ללא ארץ וללא אדמה משלנו- אך הקב"ה כלכל אותנו והוריד לנו מדי יום ביומו (מלבד שבת) מן=לחם מן השמיים, ודאג לנו למעיין ולבאר מים במדבר הצחיח ואף שמר על בגדינו ובריאותנו- את העובדה שהאדם הוא אקראי ובאמת באמת הקב"ה שומר עליו אנו מסמלים בסוכות בהם אנו יושבים.

לפי הדעה השנייה הסוכות שלנו הם זכר לענני הכבוד, 7 עננים שסוככו וסובבו את עם ישראל כשהלך במדבר כדי להגן עליו מפני אויב ומפני מזיקים של המדבר וגם כדי להצל עליו מהשמש הקופחת. ענן נוסף הוביל את המחנה הנודד ו"ניקה" את הדרך.
זכר לנס הגדול של העננים שהקב"ה סיפק ללוות אותנו במדבר אנו בונים סוכות שסובבות אותנו מכל הכיוונים להזכיר שבאמת באמת מי שעוטף אותנו באהבה ובדאגה, דואג לנו ושומר עלינו וגם מחבק אותנו- הוא הקב"ה.

כל טוב וברכות
אור