ללא נושא

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 12/07/03 18:13 יב בתמוז התשסג

שאלה

שלום קוראים לי רועי ואני בן 16... רציתי לשאול כמה שאלות .

האם לשמור את מצוות האל אך עדיין לחיות אורח חיים של גויים זה מקובל ע"י הדת היהודית ...

וגם לפעמים .. זה רק מחשבה .... אני מסתכל על עם ישראל כמו שהוא היום ואני ממש לא יודע אם יש כל תיקווה שהוא יחזור להיות מה שהיה אומרים שמשיח צריך לבוא.... מתישהו

אבל לא צריך להתאמץ ולנסות להחדיר קצת יהדות בעם ישראל כמו שהוא היום ?

ועוד שאלה .... אשכנזים וספרדים ..... הרי אנו מאותה דת אך מפולגים במצוות של הדת

איך זה ?

תשובה

לרועי שלום רב!
לשמור תורה פירוש הדבר לקיים את ההלכות שכתובות בשולחן ערוך, עם ישראל אמנם בקצב איטי אבל בטוח חוזר למקורות שלו, נכון שבהחלט חשוב מאוד להשפיע על וללמד את עמ"י יותר ויותר על תורתינו, הסיבה להבדלים בין אשכנזים לספרדים נעוצה בכך שבהלכה בנושאים מסויימים קיימות דעות הלכתיות שונות ולכן כל עדה נוהגת מה שפסקו פוסקי ההלכה שלה