ללא נושא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/01/03 12:53 ג בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב.

אני נוהג הלכות אבלות לפי מנהג הספרדים.

אבי נפטר ב - יח באייר התשס"ב (לג בעומר 30/04/2002 ) בשעה 18:00 כאשר צאת הכוכבים היה ב 18:45

ונקבר בתאריך ( יט באייר 01/05/2002 ) התשס"ב

ברצוני לברר (לפי מנהג הספרדים) .

מה תאריך אזכרה 11 חודש ?

מה תאריך אזכרה בשנה ?

מה נהוג לפי לעשות

תודה

תשובה

בס"ד

מן השמים תנוחמו.

תאריך האזכרה של יא חודש, הוא בליל תשלום יא חודש לפטירה, והשנה שהיא שנה מעוברת, תשלום יב חודש הוא בתאריך יח אדר ב תשסג.
תאריך האזכרה בשנה הוא לפי יום הפטירה והוא יח אייר תשס"ג, אולם מנהגי אבלות יש לנהוג עד יט אייר תשס"ג במלאות יב חודש לקבורה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי