לימוד תורה באולפנא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/05/02 18:35 כז באייר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן - מתחילת השנה -

אני באולפנה לומדת תורה אבל הבעיה היא שהמורה שמלמדת תורה היא מדברת ומלמדת בצורה לא מעניינת/מובנת ואני פשוט לא יודעת מה לעשות אני מאוד מעריכה את המורה הזאת אבל בשיעורים זה לא נסבל.

ואני מרגישה שזה מרחיק אותי מלימוד התורה בגלל שכל פעם כאשר אני אשמע בעתיד שיעור תורה אני ישר אזכר בשיעורי תורה אלו וזה ירחיק וישניא אותי מלימוד התורה.

אשמח לקבל את התשובה בקרוב.

וה' יברך אותך ואת משפחתך על איך שאתה עוזר לאחרים. אמן.

בתודה וברכה

בתיה

תשובה

ב"ה
בתיה שלום.

את מאוד צודקת בהרגשה שלך אי אפשר ללמוד תורה מ"מלמד משעמם" עד כדי כך שאמרו חכמנו על הפסוק "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו" אם המורה/ המלמד אינו דומה למלאך אין ללמוד ממנו- להיות דומה למלאך זו דרישה שקשורה לעצם לימוד התורה:
בחשק
בשקידה
במאור פנים
בשמחה בסבלנות-
בקיצור -כמו מלאך.

אני מציע לך ךשוחח באופן ישיר עם המורה או עם ראש האלופנה ולהתייעץ עימו.

בהצלחה.
עוזיאל