לובשת מכנסיים - באמת, למה לא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/06 10:56 כה בשבט התשסו

שאלה

שלום רב!

אני לובשת מכנסיים. הייתי רוצה לדעת מהו האיסור ללבישת מכנסיים. כי שמעתי היא רוחב המכנסיים ולא עצם לבישתם. האם זה נכון? ואם לא אשמח אם תוכל להגיד לי מה היא הסיבה האמיתית.

תודה ויום נעים.

תשובה

בס"ד

הסיבה האמיתית היא שאשה צריכה להיות כמה שיותר נשית.

התרבות בימינו מטשטשת את ההבדלים הללו וחושבת שבזה היא מביאה קידמה. אבל האמת היא שראוי באמת לשפר אתמעמד האשה אבל אם חושבים שלבוש גברי ישפר את מעמדה - חושבים טעות.

ככל שהאשה תדבר תלבש תנהג תחשוב יותר גברי - העולם יפסיד הרבה הרבה עושר וגיוון.
העולם יפסיד את הצד הנשי.
את הרגישות ואת העדינות.
את האהבה ואת האמהות.

גם הנשים לא נהיות יותר שמחות. הן מתלבשות, מרגישות וחושבות בתת מודע שהן כמו הגברים (הנורא מוצלחים!).
ראי אני מעריך שלא את ולא עוד הרבה נשים שלובשות מכנסים הן לא רוצה להיות גבר. אבל אנחנו חיים בחברה שבה ההצלחה נמדדת בעושר ובמכונית. בכסף ובנחישות. בקיצור בתכונות גבריות. גם אשה שרוצה להיות אשה ואמא וכו' מאמצת אל עצמה צפיות להיות ולנהוג כמו גבר בבחינות מסוימות.

אבל זה לא הן. וכך הן מרגישות חצויות. הן מרגישות שהן עושות שקר פנימי בנפשם. שהן לא מלאות את תפקידם. את תפקידם בבית. את תפקידם כלפי הבעל. את התפקידם האמהי. הן לא מבטאות את הרגשות הפנימיים שלהן. את הרוח שלהן. את עצמן.

השקר הזה הוא מאוד פנימי אבל הוא מאוד מורגש. הוא פנימי כיון שזה כל כך מקובל לבנות ללכת עם מכנסים. ומה אלה החומרות הללו?
אבל אשה היא אשה. היא אשה. היא אשה.
יש לה נפש של אשה. ורוח של אשה ונשמה של אשה.

זה נכון שלבישת מכנס לא הופכת את האשה. אבל ההרגשה הנשית כבר לא כובשת את ישותה. חלקים בנפש שיכולים להיות פעילים הופכים להיות רדומים או מודחקים והעולם מפסיד מפסיד מפסיד.

התוצאה היא אלפי משפחות חד מיניות. משפחות אומללות. משפחות שמקבלות הרבה עידוד מהתקשורת שאוהבת לספר על "אדם שנשך כלב". זה גם מוכר ומצטלם טוב. אבל זה מאוד מאוד עצוב בבית פנימה.

זה גם גורם לעשרות אלפי משפחות להיות "חד הוריות" וזו צרה לא פחות גדולה.
ולמה זה קורה?
למה עשרות אלפי בעלים ונשים לא מצליחים לגור יחד. למרות שהן נורא אהבו אחד את השני. למה?
כי אלוקים ברא איש ואשה בהתאמה מלאה. אבל כשהאיש הוא לא איש והאשה לא אשה - אין התאמה.
האשה היא לא מתפקדת כמו אשה והאיש גם הוא מתפקד לפעמים כמו אשה. מתאפר, מגדל שער, צובע אותו. מתלבש צבעוני כמו אשה. (חבל שלקחו לו את האפשרות ללבוש שמלות).

המקור בתורה הוא בפסוק מפורש.
"לא יהיה כלי גבר על אשה. ולא ילבש גבר שמלת אשה".

מסקנה:
[היי מאושרת!
היי אשה!]

בהצלחה