לא יעשה אביו שליח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/03/16 03:34 ו באדר ב'

שאלה

******אבי 16/03******

בהלכות כיבוד אב ואם נאמר שלא יעשה הבן את אביו לשליח כגון ... או שיקבל עבורו איזה חפץ.

שאלה:

אבי עובד צמוד לחנות שאני צריך ממנה משהו. בשבילו זה 5 דקות לקנות איזה חפץ עבורי. עבורי זה סיבוב של 15 דקות כדי לעבור שם במיוחד בנסיעה מהעבודה. ואני נפגש עם אבי בהמשך השבוע.

האם אני לא יכול לבקש ממנו שיקנה לי את החפץ לפי ההלכה שצויינה לעיל? או שמותר, ובכלל, מה הכלל אצבע לקבוע את הגבול מתי הפכת את אביך לשליח?

תשובה

האב שמחל על כבודו, כבודו מחול. ולכן אם מבקש בדרך של בקשה ובכבוד, נראה שאין בעיה. במיוחד אם זו לא מציאות קבועה.