כתובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/04 04:48 יא בסיון התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד כבוד הרב,

אבקש התייחסות לשאלה האם יש חיוב לשלם כתובה כאשר האשה החלה לחלל שבת בפרהסיה ע"י קניה ועישון סיגריות בשבת, מסרבת לתת לבעל פירות נכסי מלוג למען כלכלת הבית,בני הזוג חיים בפרד כבר מספר שנים,והאשה רוצה בעצמה גם בגירושין. כמו כן האם יש להצמיד סכום הכתובה כאשר לא כתוב במפורש עניין ההצמדה. מה דינו של כתובה לא מתויתת (קו שסוגר את הררוח ליד הסכום,האם הכתובה עדיין תקף? האם ניתן להעמיד כנגד תשלום הכתובה דרישה לקבל "חוב" של פירות נכסי מלוג?

בתודה מראש.

נ.ב.

שאלתי שאלה דומה בעבר ולא זכיתי לקבל מענה.

אנא ממכם תעשו מאמץ לענות לי בהקדם.

תשובה

שלום וברכה
א. השאלה נוגעת לדיון משפטי. אין פוסק ההלכה יכול לענות על שאלה זו בלי לשמוע את שני הצדדים, ועל כן לא אענה ביחס למקרה הספציפי הזה.
ב. באופן עקרוני, על פי ההלכה אישה הנוהגת כך מאבדת את כתובתה, אולם בפועל הדברים יותר מסובכים, ובתי הדין מעדיפים גירושין בהסכמה, גם על הנושא הממוני.
ג. לגבי הצמדה - הדבר נתון במחלוקת. לו הייתי דיין הייתי פוסק שכן. דוגמה: הכתובה שלי שהייתה 101,000 לירות ישראליות שווה היום ללא הצמדה 10.10 שקלים חדשים.
לשאר הפרטים לא אכנס.
כל טוב