כניסה לחנות שמוכרים בה חזיר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/07/01 14:49 ה באב התשסא

שאלה

שלום וברכה!

ברצוני לשתף אתכם בסיפור שארע לי היום.

אני עובד מזה שבועיים במהלך החופשה במפעל אריזות מסוים.

במשך העבודה אנחנו נוסעים לחנויות באזור המרכז ומחלקים סחורה (שקיות נילון, נייר קופה וכו') לחנויות באזור המרכז, לפי הזמנתן.

בד"כ זה קיוסקים, חנויות בגדים, חנויות נעליים ועוד...

היום, אחת החנויות שבה הזמינו שקיות ניילון. בעוד אני מגיע לחנות - אני רואה שזו מעדנייה שמוכרת חזיר...

לא ידעתי מה לעשות...

האם כאשר אני מביא להם את השקיות אני מסייע לדבר עבירה במידה ויהודי קונה שם חזיר?

בכל אופן... הרחוב היה הומה אדם ולא יפה שרואים אדם עם כיפה נכנס לחנות חזיר... אז הורדתי את הכיפה קודם לכן שלא יהיה חילול ה' מסוים - נהגתי נכון?

מה לעשות?

בתודה מראש.

אלון.

תשובה

שלום אלון,
אנו מעריכים מאד את הזהירות והדאגה לבל תגרום במעשיך ח"ו לחילול השם.
חשוב מאד לשים לב בכל מעשינו לבל נעשה משהו פסול, או אפילו דבר שעלול להראות כלפי חוץ כפסול, ולגרום בכך לאנשים שיחשדו בנו לשוא, כמו שכתוב: "והייתם נקיים מה' ומישראל".
בכניסה למקום שמוכרים בו חזיר נוסף לבעיה של חילול השם, ישנה בעיה נוספת של הכשלת אחרים כשיראו שבחור חובש כיפה נכנס לחנות שמוכרים בה חזיר - יש כאלו שעלולים לטעות ולחשוב שמותר לקנות בחנות כזו.
ולכן, אם יזדמן לך מקרה כזה להבא תאמר למעסיק שלך שאינך מוכן להכנס לחנות שמוכרים בה חזיר, כיוון שזה פוגע באמונתך. אני חושב שאם תאמר לו את הדברים בכנות ויהיה ניכר שאינך סתם מתעצל או מנסה להתחמק מעבודה, ובשאר המקרים הוא רואה שאתה עובד חרוץ ויעיל, הוא לא יעשה בעיות. להפך - הוא רק יכבד אותך על כך שאתה דבק באמונתך ועומד על עקרונותיך.
הרבה הצלחה ושתזכה לקדש את השם בכל מעשיך
בברכה
חברים מקשיבים