כללי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/08/10 00:09 כד באב התשע

שאלה

שלום רב

א. קודם כל אשמח לספר מומלץ למשפחתי (חילונית בעזרת השם שיהיו בעלי תשובה) שיהיה בו סיפורים קלילים עם מוסר ומסר בלי "כפיה דתית" שהם לא ירגישו דת בזה שיהיה קליל ומהנה וזה יכניס להם משהו.

ב. פתיחת אליהו לקרוא באוטובוס זה בסדר?

ג. אם הגעתי באיחור בבוקר לבית כנסת לומר ברכות השחר או להשאיר את זה לאחרי שחרית?

ד.אם לא התפללתי עדיין בבוקר אני צריך להיות בשתיקה ?

ה.תפילת שחרית שבת שאני מגיע באיחור מה נכון לעשות?

ו.קראתי מהעקידה עד שהגיעו להודו ואז הייתי עם הציבור ואחרי עלינו לשבח או בזמן מכירת העליות אני משלים עד לארומימך מההתחלה מה שלא הספקתי לקרוא,

מה טוב לעשות במצב כזה?

כל טוב

ב"ה

לשואל שלום,

א. הספר איש צדיק היה על ר' אריה לוין.

ב. אפשר לקרא פתיחת אליהו באוטובוס.

ג. לומר ברכות השחר אלא אם כן תפסיד תפילה בציבור,

שאז צריך לברך: על נטילת ידים, אשר יצר, אלוקי נשמה, וברכות התורה.

ד. לפני תפילה לא צריך להיות בשתיקה רק אסור לשאול בשלום חבירו לפני התפילה,

בוקר טוב אפשר לומר.

ה.לומר מזמורים כמו יום חול,ונשמת כל חי,ואם יש יותר זמן להוסיף מזמורים של שבת(למנצח,לדו בשנותו,ותפילה למשה).

ו. אפשר להשלים בזמן המכירות או אחרי עלינו לשבח.

בברכה,

דני ארגמן

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. הספר איש צדיק היה על ר' אריה לוין.
ב. אפשר לקרא פתיחת אליהו באוטובוס.
ג. לומר ברכות השחר אלא אם כן תפסיד תפילה בציבור,
שאז צריך לברך: על נטילת ידים, אשר יצר, אלוקי נשמה, וברכות התורה.
ד. לפני תפילה לא צריך להיות בשתיקה רק אסור לשאול בשלום חבירו לפני התפילה,
בוקר טוב אפשר לומר.
ה.לומר מזמורים כמו יום חול,ונשמת כל חי,ואם יש יותר זמן להוסיף מזמורים של שבת(למנצח,לדו בשנותו,ותפילה למשה).
ו. אפשר להשלים בזמן המכירות או אחרי עלינו לשבח.

בברכה,

דני ארגמן