כלים כשרים לפסח פורצלן

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 15/03/12 21:27 כא באדר התשעב

שאלה

האם ניתן להשתמש בפסח בסרויס מפורצלן ששימש בימות השנה, אך היה לאחרונה היה מונח שנתיים ללא שימוש

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

לכתחילה אין להשתמש בכלי פורצלן שהיו בשימוש במשך השנה בפסח, משום שלפי רוב רובן של השיטות לא ניתן להכשירם.

עם זאת, יש הסומכים על דעות שלפיהן אם לא היו בשימוש במשך 12 החודשים האחרונים ניתן להכשירם על ידי הגעלה 3 פעמים במים רותחים.

אם יש צורך גדול (צער גדול של האמא לדוגמא וכו'), ניתן להסתמך על המקילים, אך אם אפשר- עדיף להמנע.

בברכת חג חירות שמח
אור