כלב בבית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/04/07 18:31 כד בניסן התשסז

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!

השאלה שלי האם מותר לגדל כלב בבית כי יש פסוק שאומר שאסור לגדל כלב(לא זוכרת את הפסוק לצערי)אבל המון אנשים דתיים אומרים לי שמותר.

בתודה ובברכה הילה!

תשובה

בגמרא ובשולחן ערוך מפורש שאסור לגדל דווקא כלב רע, היינו שיכול להזיק לבני אדם. וההתר להחזיקו הוא הוא רק אם הוא קשור היטב או בעיר הסמוכה לספר וגם אז מותר לשחררו רק בלילה להגנת הבית. (שולחן ערוך חושן משפט תט,ג). מכאן מקילים רבים שאם ברור שהכלב אנו רע היינו שאינו מזיק לבני אדם מותר לגדלו. כלומר אם ברור שהוא חיית מחמד בלבד ודאי שניתן להקל.
יש פוסקים שמחמירים בכל כלב כי לטענתם כל כלב יכול להזיק לבני אדם (למשל חלקת יעקב או"ח סימן לד)