''כי תצא למלחמה על איבך''

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/01/08 20:48 ג בשבט התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב, שאלתי היא על פרק כ' בספר דברים פס' א'-ה'. "כי תצא למלחמה על איבך וראית סוס ורכב ועם רב ממך לא תירא מהם כי ה' אלוקיך עמך המעלך מארץ מצרים" שאלתי מתיחסת על המצווה בכלליות ולא רק ביציאה למלחמה אלא ביום יום במלחמות שלנו ביצר ובניסיונות שלנו.איך אפשר לצוות אותנו להאמין אמונה כזו שלמה בה' איך אפשר להגיד למישהו תאמין? הרי האמונה היא לא שיכלית אלא רוחנית האם זה משהו שאפשר לצוות עליו ויותר מכך האם זה משהו שע"י למידת אמונה האמנונה יכולה להתחזק?

תודה רבה- טל

תשובה

ב"ה

שלום,

שאלתך מצריכה עיון רחב שאין מסגרת השו"ת מתאימה לו. אף על פי כן, אני מבקש להעלות נקודה אחת, עקרונית, לבירור וליבון השאלה.
אכן, קשה לצוות להאמין. אמונה היא חוויה פנימית, בסיסית, שורשית, בשאינה עומדת במבחן שגרת החיים. ואף על פי כן, אני מרגיש שתפיסת עולמנו מבקשת לומר דבר אחר:
האמונה,, כתכונה, כסגולת החיים, מצוייה בתוכנו. היא קיימת.
אבל, התחושה היא שאנו לא מאמינים בעצמנו, שאנו לא מאמינים בכוחות הגדולים שיש בנו. והנה, באה התורה ומצווה אותנו להאמין בנו. ה' מחזיר לנו בכל יום את הנשמה כיוון שהוא מאמין בנו, "רבה אמונתך". לכן, כל מה שמבקשת מאתנו התורה, שגם בשעות קשות, נאמין שיש לנו הכח להתמודד עם המציאות המורכבת הנצבת לפתחנו.
עד כאן, כיוון אחד, בקיצור רב.

בשורות טובות,

שי