כיפה

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 18/12/05 17:56 יז בכסלו התשסו

שאלה

כשאתם אומרים שהכיפה צריכה להיות 8 ס"מ, הכוונה לרדיוס, קוטר או היקף?

תשובה

שלום לך

אינני יודע מנין קיבלת את מספר הסנטימטרים הללו. הכיפה מסמלת יראת שמים. יש משהו מעלינו. על כן, כיפה קטנה מדי אינה מחייבת מספיק.
אמנם, דין כיסוי הראש לגברים לא מפורש בגמרא. אך מסופר שרבותינו נזהרו מלגלות ראשם כסימן ליראת שמים. ואף תיקנו לכך ברכת "עוטר ישראל בתפארה".
יש ראשונים שפסקו שיש חיוב לכסות את הראש, ויש שפסקו שזו מידת חסידות בלבד.
לבית הכנסת אסור להכנס בגילוי ראש ואסור לומר דברים שבקדושה כשהראש מגולה.
מן הדין מותר ללכת בכיפה קטנה, אף על פי שאינה מכסה את רוב הראש, ובלבד שתהא ניכרת ונראית מכל צדדי הראש מלפנים ומאחור.
אמנם לכבודה של תפילה כדאי שתכסה הכיפה את רוב הראש. ועוד שעל ידי כך תלך בכיפה גדולה כל היום ויש בזה קידוש ה' וקבלת אחריות לקיום תורה ומצוות.

בברכה
אבינח ברנר וצוות ישיבת הר ברכה