כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 07/08/16 21:34 ג באב התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמא שלי נכנסת לי כל הזמן לחדר שלי בלי רשות. זה מאוד מפריע לי, אבל נראה לי (לפי איך שאני מכירה אותה) שהיא תעלב אם אני יגיד לה, גם אם זה יהיה בצורה יפה. מה לעשות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

כיבוד הורים הוא הדיבר החמישי וחשיבותו רבה.

מאידך להורים חשוב מאוד שלנו יהיה טוב .

דרך אחת שלדעתי פחות טובה :

אולי תוכלי להיעזר במישהו אחר מבני המשפחה שיוכל בעדינות להסביר לאמא את המצב .

הדרך היותר טובה :

למרות שאני לא מכיר את אמא שלך , תשבי איתה על כוס קפה ותגידי לה את זה בצורה מכובדת , שאת זקוקה לפרטיות שלך וזה גורם לך חוסר שקט בכך שאין לך את המרחב האישי לו את זקוקה וכו' . אם תעשי זאת ממקום נינוח ושקול לדעתי היא כן תקשיב ואף תקבל. הרי היא אוהבת אותך ורוצה שיהיה לך טוב. תקשורת בין אישית עם ההורים היא דבר חיוני ונורמלי , קשר צריך לחזק ולתחזק .

יום טוב.