כיבוד אם ועלבון בת (חלק ב)

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 07/07/03 04:02 ז בתמוז התשסג

שאלה

היא אמרה שהיא לא מספרת לחברות שלה שחזרתי בתשובה כי זה משפיל ושהן בטח ירחמו עלייה שיש לה בת משוגעת. היא אמרה שהיא נכשלה בחינוך עם יצא לה כזו בת. אני חשה בודדה, חשה שרק שאלוהים באמת אוהב אותי ללא תנאים. כשהיא אומרת לי דברים כאלה אני לא אומרת לה דבר אולי מרב עלבון וכאב ובשל חשש לפגוע בכבוד אם. אמא אמורה לקבל את הילדים שלה כמו שהם. אמא לא יולדת ילד בתנאי שיהיה חילוני או דתי כי ברגע שהיא יולדת אותו היא לא יודעת באמת מי הוא יהיה ומה יקרה. האם אמא שלי תאוהב אותי ללא תנאים ותקבל אותי כדתיה למרות שנאתה לדתיים?.. זה הרי אומר שהיא שונאת אותי גם, לא?.. מאז שסיפרתי לה היא לא אומרת שהיא אוהבת אותי כמו מקודם ולא מחבקת כלל. לא מראה חיבה..אנא עזור לי..

תשובה

שני שלום רב!
מרגש מאוד לשמוע איך שאזרת כוחות והחלטת לחזור בתשובה למרות הבית המתנגד. הנסיון והמבחן שאת עוברת בימים אלו הוא בוודאי קשה ומאתגר.
מצד אחד את בוודאי מבינה את מה שעובר על אימך, ככל שתגלי כלפי אימך יותר סבלנות ויותר הערכה הרי בסופו של דבר אמא תקבל אותך יותר ויותר.
בהזדמנות זאת כדי לך לחשוב על ללמוד במדרשה לבנות שתעשיר אותך במידע רחב יותר בנושא היהדות.
במידה ויתעוררו עוד שאלות אשמח לענות.

רציתי לשאול אותך איך את מסתדרת בבית מבחינת כשרות ושבתות והאם יש דרך בה ניתן לעזור בנושא זה

בהצלחה מיכאל ברום.