כהן שאיחר לתפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/04/07 01:23 ו באייר התשסז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, אם כהן איחר לתפילה עם ברכת כהנים, האם הוא צריך להתחיל עם החזן ולהצטרף לקדושה? מה הוא יעשה בברכת כהנים?

תשובה

ב"ה י"ד אייר תשס"ז

שלום רב!

אם יש כהנים אחרים בבית הכנסת רצוי שיתפלל מחוץ לבית הכנסת במקום שיכול לשמוע את הקדושה ולא יעלה לדוכן בברכת כהנים. אם צריך להתפלל בבית הכנסת על מנת להצטרף לברכת כהנים, אם הוא כהן יחיד רצוי שיתפלל בכותל המזרח ויישא כפיים כששליח הציבור יגיע לנשיאת כפיים, אם יש כהנים אחרים, יש אומרים שאין צריך ליישא כפיים ויישאר בבית הכנסת ויש אומרים שגם כשיש כהנים אחרים והוא מגיע עם שליח ציבור לסוף ברכת ההודאה יכול לעקור ממקומו ולעלות לדוכן, ניתן לסמוך על הדעה השניה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת