כבוד חם וחמות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 12:13 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום וברכה,

בעלי לא הולך להתפלל עם אבא שלי בבית כנסת שהוא מתפלל בו כיוון שהוא טוען שלא מקפידים שם על התפילה כמו שצריך (מדברים, יוצאים באמצע וכו'..) ואני רואה שזה קצת פוגע באבא שלי. כשאבא שלי שואל אותו למה הוא לא מתפלל איתו הוא מתחמק..

אנחנו גרים באותה שכונה שההורים שלי גרים וכולם יודעים שהוא החתן שלו ואני חושבת שזה עוד יותר פוגע בכבודו של אבא שלי.

מה יותר חשוב? שהוא יכבד את אבא שלי או התפילה (מדובר בתפילות של שבת בלבד)

תשובה

לשואלת שלום
כוונת האדם בתפילה היא מהדברים החשובים ביותר. התפילה מוגדרת כעבודת הלב, ואם הלב לא נמצא בתפילה - היא חסרה בצורה ניכרת. לעומת זאת, הלכה פסוקה היא בשולחן ערוך (יורה דעה רמ, כל סעיף כד): "חַיָּב אָדָם לְכַבֵּד חָמִיו", ובוודאי שצריך להיזהר לא לפגוע בו.
לכן [עליכם למצוא פתרון] בו מצד אחד לא נפגעת תפילת בעלך (שאגב, חשיבותה לביתכם היא מעל ומעבר), ומצד שני אביך לא יפגע.
לדוגמא: לדאוג לבעלך לכיסא באחת מפינות בית הכנסת כך שלא ישמע את הדיבורים; לבוא לקבלת שבת כדי לכבדו, ובתפילה עצמה להמשיך לבית הכנסת בו הוא רגיל. החשוב מכל - אם אפשרי, לנסות בעדינות לדבר עם האב ולשתף אותו ברגשותיכם ואולי הוא בעצמו יציע את הפתרון ההולם.
בשולי הדברים, אל תתנו לנושא זה לחצוץ ביניכם ולפגום בשלום בית. שהרי הוא עולה על הכל.
כל טוב.