ייעוץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/08/10 18:51 כד באב התשע

שאלה

אני יוצאת עם בחור נחמד כחודש אבל מסתבר שיש בו תכונה אחת בלתי נסבלת. קמצנות

יש לו משכורת מכובדת אבל כל דבר שהוא יכל הוא מנסה לחסוך ולהשיג הכי בזול כל דבר שהוא שומע שאני קונה הוא שואל כמה עלה וטוען שזה יקר.

מלבד זה הוא בסדר מגיע בזמן, חכם, שנון, מצחיק, נעים שיחה ומראה ותואם את השקפתי.אני לא מצליחה להחליט האם זו סיבה לסיים קשר ?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. מה שאת מתארת זה לא קמצנות אלא חסכנות, הוא לא מוכן לקנות מוצר ב- 50 ₪ אם אפשר לקנות ב- 45 ₪ , וזה לא משנה מה גובה המשכורת שלו, אדרבא אדם שעובד ביושר ואמונה יודע להעריך כל שקל שהרוויח, ולא מוציא אותו בלי שיקול דעת .
וכבר נאמר צדיקים – ממונם חביב עליהם, כיוון שלא פושטים ידם בגזל.

ב.יחד עם זאת אני מבין שלך יש סגנון קניות אחר, ואם אפשר להנות ממוצר ב – 50 ₪ לא תכתתי את עצמך למקום זול יותר ולא תייגעי את מוחך בשאלה היכן אפשר לחסוך 5 ₪ ,כאילו אפשר להתעשר מזה...

ג.אכן כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם והרגלי חייהם שונים,

זה חלק מהאתגרים הראשונים בזוגיות,
להתרגל להכיל אדם בעל תכונה שונה,
להניח את הביקורתיות בצד,
לדבר גם על חילוקי דעות והבדלים באורחות החיים שלכם,
למצא דרך שתתן מקום של כבוד לכל אחת מהתכונות,
ובסוף, אפילו ללמוד ולקבל אחד מהשני גם במה ששונה.

ד.לכן, לא רק שזו לא סיבה לסיים קשר,אלא זו הזדמנות להתחיל לעבוד בשניים.

המון הצלחה,

בברכה,

דני ארגמן