טרמפים בגולן

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/07/07 21:39 ז באב התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

שאלתי לגבי נסיעה בטרמפים בגולן ובמקומות שאין בהם פעילות מספקת של תחבורה ציבורית בפרט, ללא קשר למחסור בכסף.

האם מקומות כאלה, שנהוג בהם מאוד לנסוע בטרמפים, יותר מאיזור גוש דן או ירושלים, שבהן התחבורה מרובה, נחשבים איזורים מסוכנים לתפיסת טרמפים בתקופה זו..?

כמו כן, מה הדין במצב של מחסור בכסף?

תודה רבה,

שני.

תשובה

ב"ה ח' מנחם אב תשס"ז

לשנישלום רב!

מותר ליסוע בטרמפים במקומות אלו, רצוי לקחת את הטרמפ ביציאה מיישובים ששם בדרך כלל עוצרים תושבי היישובים או אורחים שהגיעו אליהם, ואם הדבר לא מתאפשר וצריך לעצור בדרכים עצמם צריך להשתדל לעלות על טרמפ בזוגות, שני בנים או שתי בנות, ובכל מקרה להחליף מספר מילים עם הנהג על מנת להתרשם שלא מדובר באדם חשוד.
צריך להזהר שלא לעלות על רכב שיש בו כבר מספר אנשים.
הנהגות אלו צריכות להיות בכל מקרה, גם אם הנסיעה במקום שאין בו תחבורה ציבורית סדירה או מסיבות כלכליות.

בברכה

בניהו ברונר

צפת