טיפוח יופי של אשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/06 01:42 כג בשבט התשסו

שאלה

שלום, כבוד הרב.

האם ישנו חשש במידה ומישהי מייפה את עצמה (ע"י איפור, בגד יפה) עבור ארוסה, כדי שיישמר יופייה בעיניו, אבל כמובן תוך כדי שהיא שומרת על כל כללי הצניעות (לא לובשת בגדים בצבעים נועזים, לא חושפת רגליים- אף בקושי קרסול, לובשת חולצות צנועות ולא הדוקות יתר על המידה, וכו')? האם ישנו חשש שגם בכך היא עלולה להביא מחשבות הרהור בלב הארוס ועדיף שהיא תשתדל להימנע מכך?

מהו הגבול של היופי שאשה צריכה לטפח אצלה ומתי עדיף להימנע?- אם יש גבול כזה...

האם אשה שבעבר החטיאה אנשים ב"שמירת הברית" ושבה אל הקב"ה במעשים טובים ובדרך חדשה, מטוהרת וקדושה- צריכה להקפיד יותר על צניעותה להטיל על עצמה חומרות יותר מאשר ההלכה הבסיסית, דווקא בגלל הכשלת אחרים ביופייה?

(בכוונה שואלת על מצב של בחור ובחורה מאורסים ולא איש ואשה, שאז לבטח המצב יותר שונה)

תשובה

בס"ד

אין כל חשש בכך.

כך אלוקים ברא אותנו. כך הוא ברא את האשה. יש הלכות מיוחדת שמתירות לבחורה או לכלה להתיפות אפילו במקום שזה אסור לאחרים.
למשל - ביום כיפור מותר לכלה לרחוץ את פניה למרות שזה אסור לכל אדם אחר.

מה הגבולות?
הגבולות שכתבת בשאלתך הם הגבולות הנכונים!

אשה שנפלה בשמירת הברית צריכה לשמור על הגבולות בקפידה רבה. לבדוק את עצמה לעיתים קרובות שהיא לא גולשת מעבר לגבולות דלעיל.

להחמיר ולא להתאפר בשלב הזה של החיים - זו קולא, לא חומרא.

רק לשמור על הגבולות.

שיהיה במזל טוב