טיפוח היופי אצל אישה רווקה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 09/09/11 10:52 י באלול התשעא

שאלה

שלום הרב,

א. יופי הוא דבר שמושך תשומת לב. לכן, האם זה נקרא כחוסר צניעות להתייפות (מדובר ברווקה, 18 )? כי לפי מה שאני הבנתי, מותר לאישה להתייפות... אשמח לדעת מה גדר הדברים (אם יש להם גדר..).

ב. האם יש הבדל בין אישה רווקה בגיל שבו היא מחפשת חתן, לבין ארוסה, לבין נשואה בעניין זה?

ג. האם נעלי עקב (לרווקה) נחשבים כחוסר צניעות (שהרי הן מבליטות את היופי)?

ומה בקשר לחברה בה מקובל ללכת בנעלי עקב?

תודה רבה והמשך יום טוב!

תשובה

1. מותר להתיפות, ומותר גם להתיפות באופן שמי שמסתכל יוכל להתרשם מהיופי. כמובן זה לא מיועד לכל מי שעובר ברחוב, אלא למי שתפגשי איתו על מנת לברר אפשרות של הקמת בית ביחד.
ויש גם יופי שנועד בשבילך, להרגשה הטובה שלך, שהוא בהחלט נכון וראוי.
2. בודאי שיש הבדל, והכל צריך להימדד בכוונת הלב.
3. במקום שהרגילות היא לא ללכת בנעלי עקב , זה בודאי אסור , והנביא ישעיהו מתייחס כמה פעמים להבלטת היופי בצורה מודגשת ע"י הרגליים, או ייצוב הגוף.
במקום שכן רגילים בזה, אם זה נורמה שאיננה באה מסיבות של פריצות או של גירוי יצרים, אלא באמת כנורמת לבוש , ניחא, אבל בזה שוב הכל תלוי בכוונת הלב, ורק את יודעת מה בליבך .