טיסה ממקום שיצאה שבת למקום שעדיין שבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 25/02/04 15:33 ג באדר התשסד

שאלה

קרוב משפחה שיוצא ממדינה באסיה במוצאי שבת, וטס לכיוון מערב. יש לו תחנת ביניים בטורקיה, שם עדיין שבת. הוא ממשיך ארצה ומגיע לכאן במוצ"ש.

השאלות:

א. האם מותר לעלות לטיסה שכזאת?

ב. האם יש בעיה הלכתית כלשהי שצריך לתת עליה את הדעת?(כגון:ירידה מהמטוס בטורקיה וכד')

תשובה

שלום רב.
שאלתי את הגר"מ אליהו שליט"א והוא אמר שאסור לעלות לטיסה שכזאת כי הולכים אחר המקום בו נמצאים, ואפילו אם יצא ממקום שבו יצאה שבת והגיעה למקום שעדיין לך בו שבת, ולכן כאשר מגיעים לטורקיה מחללים שבת ולכן צריך לחפש טיסה שאין בה חילול שבת.
בברכה,
צבי קוסטינר.