חרקים

חדשות כיפה רבני כושרות 24/03/11 22:57 יח באדר ב'

שאלה

הורי אינם מקפידים על קניית ירק גוש קטיף הנקי מתולעים.

האם מותר לי לאכול לדוג' מרק שבושל יחד עם ירקות כגון פטרוזיליה,שמיר וכ'ו {כאשר אני מוציאה את אותם ירקות בעייתים}?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה!
קשה מאוד להתיר בחורף הירקות יותר נקיים ובקיץ הם נגועים ביותר. לדוגמא לקחו מהשוק חבילת פטרוזילה רגילה ונמצאו שם יותר ממאה חרקים. אין ספק שלא כולם מתנקים בשטיפה ויש ג"כ סוגי חרקים שלא יורדים בשטיפה של מי סבון כגון אקריות וזבוב המנהרות ועוד.
לכן המלצתנו היא שלא לאכול גם את שאר המרק ולנסות להשפיע כן לצרוך עלים מפוקחים מחרקים, ולנקות ע"פ ההוראות המצויינות בשקית.

www.kosharot.co.il