חרדי או דתי כיפה סרוגה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/02 11:29 כד באייר התשסב

שאלה

שלום רב!

הייתי בסמינר חרדי לפני שבוע לשבת והרבנים ממש הוציאו אותי מדעתי כשהביאו את עמדות החרדים המושלמות (במרכאות או שלא)

א. פחות מתירנות מהדתיים כיפה סרוגה.

[שמרשים לעצמם לצאת לטייל למרות שיש נשים לא צנועות בניגוד לדברי הגמרא, שמדברים עם בנות בכלל , שחיים בחברה חילונית בניגוד לאימרה בפרקי אבות "איני דר אלא במקום תורה ]

ב. התוצאה הסופית היא שמהם יוצאים הרבה יותר דתיים מאשר אצלנו.

[ בישיבה בה אני לומד ( אני לא אנקוט בשמה) אני רואה שדרך החינוך הזאת של הציונות הדתית ליברלית - נכשלת. להרבה מחברי יש חברות והרבה מהם מדברים סטיות ושטויות , יש דברים חמורים מאוד אצלנו וגם בהרבה ישיבות אחרות כמו חילוניים בסתר, ואני לא רואה שינוי באופק]

[לחיות במקומות סגורים כמו החרדים ולחנך בצורה שמרנית משפיע מאוד על הילד - את זה אני יודע מניסיון כי למדתי עד גיל 12 בחינוך דתי נפרד.]

ג. למה לא לתת למי שיודע ללמוד תורה שישאר וילמד תורה? יש מספיק אנשים שישרתו בצבא וזה גם עלול להרוס מבחינה רוחנית.

חלק מהנקודות שלי חוזרות על עצמן .. מצטער.

בכל אופן אני רואה את החרדים כיותר זוהרים וזהירים בתורה ( מלבד הנושא של ארץ ישראל שבו עדיין איני מסכים עימם )

אז אולי כדאי להקים זרם דתי ציוני שמרני מאוד?

אשמח אם תענו לי כי אני לא ידעתי מה לענות להם ( ותהיו לטובת הדתיים לאומיים)

אביאור

כתובת : avior12@walla.co.il

תשובה

ב"ה

אביאור שלום.

עיין ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3812

https://www.kipa.co.il/ask/search.asp?rav=