חלומות

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 14/08/11 12:46 יד באב התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה המשעמות של חלום שחלמתי..

חלמתי שאני פוגשת את סבא שלי ז"ל שנפטר כשהייתי בת חודשיים בערך ואני יודעת איך הוא היה נראה רק מתמונות, בחלום הוא לא היה דומה לעצמו כיוון והיה לו זקן לבן קצת ארוך אבל משום מה ידעתי שזה הוא וישבתי איתו לדבר בחיק הטבע כשמסביבנו מספר אנשים שנדמה לי שהיו משפחתי אבל רק אני והוא מדברים וכל שיחתנו אני לא מפסיקה לבכות.

בתודה רבה מראש-

תשובה

בעזה"י

שלום,

יש חלומות שקשורים לדברים שנפגשנו עימם או ראינו במשך היום ויש חלומות שמנסים לתת לנו כיוון או הדרכה פנימית.

מפגש עם סבים וסבתות בד"כ קשור במחשבה שלנו להמשכיות המסורת ולהשתלשלות הדורות.
האם אנו ממשיכים לדבוק בערכים וברעיונות ששיכים לעם שלנו בכלל ולמשפחה שלנו בפרט במשך הדורות?
האם אנחנו מחוברים מספיק למשפחה ולעם שלנו?
למי שאנחנו באמת?

חלומות שנוגעים בנו מעוררים אותנו לבדוק את צורת החיים שלנו, לבדוק אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות טוב יותר בחיינו.

את יכולה לדעת הכי טוב מה משמעות החלום בעבורך
וכיצד ניתן למנף אותו כדי להיות אדם טוב יותר ומחובר יותר, לעצמו, למשפחה, לעם ולדורות עם ישראל כולם.

בברכה
אור