חלום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/08/11 23:43 ו באב התשעא

שאלה

בס"ד

שבוע טוב,

בלילה שבין ג' באב לד' באב חלמתי את סבי ז"ל שוכב באלונקה עם גלגלים ובעלי סוחב אותו בשביל אבנים וחצץ דרך אגב גם בחלום סבי מת אני עומדת מהצד ואומרת לבעלי להיזהר שלא להפיל אותו אמרתי את זה כמה פעמים עד שבפעם הרבעית בערך סבי ז"ל קם וצעק לבעלי "תיזהר" התעוררתי משנתי בבהלה לאחר שעה נירדמתי וחלמתי עוד חלום שאני נמצאת בחדר לידה ויולדת בן בלידה קלה מאוד ומאוד מאושרת ושמחה שהלידה היתה קלה כמו לידות הילדים שלי.

אשמח לפרוש החלומות

תודה,

תשובה

בעזה"י

שלום,

חלומות לרוב מתפרשים, לפי המקום והדברים שעוברים על האדם ולכן את הפירוש שלהם (אם אכן יש מסר שצריך ללמוד) - את צריכה לדעת טוב יותר מכל דבר.

לגבי החלום הראשון,
כנראה שהוא נובע מהקשר שלך עם סבך.
ההורים ובייחוד הסבים שלנו הם הקשר שלנו לשרשרת הדורות של עם ישראל, למסורת ולמסורה.
עליך לשאול את עצמך מה את לומדת מהחלום?
האם יש משהו שעליך להזהר בו יותר?
כאמור, ייתכן והחלום מושפע מדברים שעוברים במשך היום ולעיתים "חלומות שווא ידברו".
רק אדם שעושה חשבון נפש ובירור פנימי יודע האם יש משהו שהוא צריך לתקן ולשפר.

לגבי החלום השני- האם יש דבר יותר נפלא מזה?
גם ילד חדש וגם לידה קל.
יהי רצון שתזכי לחבוק בנים ובני בנים.

בברכה
אור