חלום על נחש

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/03/12 10:35 טז באדר התשעב

שאלה

שלום רב לכולם,

היום בלילה חלמתי שהיה לנו בבית נחש ערסי, הוא היה או אפור או חום וכולנו פחדנו מאוד. ראינו אותו והוא ברח לאנשהו בתוך הבית.חיפשנו אותו בכל הבית, כולם פחדו ואף אחד לא הלך לישון עד שנמצא אותו. עד שהכלב שלי הלך ליד הדלת ונבח כי הוא שמע שהכנים עולים במדרגות וכולנו קראנו לו כי פחדנו שהנחש יהרוג אותו ופתאום הנחש יצא מהמחבוא וזחל לכיוון הכלב עד שאחי הקטן בא וזרק עליו מטאטא ולחץ עם המטאטא חזק על הגוף של הנחש עד שהוא נחצה לשנים (ראש לבד וגוף לבד) ומת. וכולנו שמחנו וצחקנו ואז התעוררתי..

רציתי לדעת מה פירוש החלום...

אשמח אם תעזרו לי. תודה רבה!

תשובה

בעזה"י

שלום רב

הגמרא (בברכות נז) קובעת כי הרואה נחש בחלום- פרנסתו מזומנת לו.

לאור זאת כמו גם לאור העובדה שהחלום נגמר בשמחה גדולה ובצחוק גדול- בוודאי יש בה כדי ללמד על דברים טובים.

אם ליבך אומר לך שבעקבות החלום עליך לבדוק את עצמך ולראות מה אפשר לשפר ולתקן- בוודאי זה טוב.
ובייחוד שמשמעות החלום שניתן ב"ה להתגבר על הפחדים והקשיים...

בברכה
אור