חינוך הנוער

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/10/04 22:17 כח בתשרי התשסה

שאלה

לכבוד הרב,

למה זה שאצלנו (בחינוך הד''ל ) משקיעים כל כך בחינוכם של הילדים הקטנים - גנים תורניים, שיעורים, לימוד אבות ובנים וכו. ואין כמעט משהו דומה לנוער- להם מארגנים טיולים בנגב. מה נוכל לעשות לחזק גם את החינוך של הנוער?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אתה כותב בהכללה .
מערך החינוך הדתי לאומי הוא מערך מאוד מחושב ומושקע!!
במסגרות השונות כגון ישיבות תיכוניות אולפנות או תיכונים ורשת אמית וכדומה יש השקעה .
זה אף פעם לא מספיק כי תמיד צריך להתקדם.
ואין מערכת חינוך הנותנת תוצרת מושלמת ואפילו בביתם של יצחק ויעקב אבינו היו התמודדיות עצומות בתחום החינוכי.
אין פיתרון קסם!

אבל יש לחפש את הפיתרון לא במערכת החינוך שנותנת את מה שהיא יכולה אלא במסגרות הלא -פורמאליות כגון פעיליות חברתיות ,פעילויות התנדבותיות,
בכל מרכז קהילתי (הית כנסת ,שכונה או יישוב) יש לרב המקומי אפשרות נרחבת לפעולה עם הנוער (בתנאי שהוא מתאים לכך או מצמצם עצמו לרמתם של הנוער...) .
ויש למנהיגי הקהל השפעה רבה על הנוער כי הנוער רואה בהם דמיות לחיקוי.

עיין גם בתשובתי "תפקיד רב יישוב בימינו" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22513

בברכה,

עוזיאל