חידוש נישואין

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/04/07 04:22 כא בניסן התשסז

שאלה

אולי תוכלו לעזור לי, נתקלתי בבעיה.

ואני ואישתי נשואים בסתר כבר 5 שנים, מכיוון שההורים שלנו לא הסכימו שנתחתן בגיל צעיר כל כך(18)

היינו להוטים להנשא, והתחתנו בסתר עם מניין של עשרה שומרי סוד במקום סודי עם רב וכתובה והכל. שמרנו על הכל בסוד כבר 5 שנים.

כיום, אנו מעוניינים להנשא בפומבי כמו שצריך עם אולם ועם המשפחה. אך את נישואינו הקודמים אנו מעוניינים להסתיר, שלא יהיה ריב משפחתי.

אנו לא רוצים להתגרש ולהתחתן חס וחלילה, ורב בטח לא יסכים לחתן אותנו שוב כאילו לא קרה כלום הרי זו ברכה לבטלה - או שדרך חידוש נישואין זה אפשרי?

אני מעוניין בחתונה שתראה רגילה לכל דבר, כאילו זו הפעם הראשונה. אנא מצאו לי פתרון, אנחנו באמת מאושרים ולא רוצים קלון של גירושין.

תודה רבה,

רמי.

תשובה

ב"ה כ"ב ניסן תשס"Z

לרמי שלום!

ראשית יש לבדוק היטב האם הנישואים הראשונים היו כדת וכדין, מעשה הקידושין, העדים וכו'. אם אכן הכל היה כדת וכדין, ניתן לעשות מעמד הדומה למעמד הקידושין, ברכות האירוסין והנישואין ללא שם ה' לבד מברכת הגפן ששייכת כל זמן ששותים מן היין. ניתן לחדש את הכתובה. יש לתאם כל זה עם הרב שיערוך לכם את החופה.

ראשית כל על מנת להרשם לנישואין ברבנות, אתם צריכים לפנות לבית דין רבני שיאשר את נישואיכם הקודמים. ויורה לרבנות לרשום אתכם כנשואים, ואחר כך לפנות לרב שיערוך את המעמד החדש.

בברכה

בניהו ברונר