חזרה לשם משפחה מקורי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/03/06 22:58 יב באדר התשסו

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

שמי אביב דגן, נודע לי כי כשסבי ז"ל עלה ארצה מעירק בשנות ה50 ניתן לו שם משפחה על פי עיסוקו בארץ המוצא , "חבז" (שזה לחם בערבית) תוך כדי התעלמות משם משפחתו המקורי "אליהו". אבי שינה ל"דגן" כעת אני רוצה להחזיר את השם משפחה המקורי ל "אליהו" האם עלי לעשות כך? האם זה עלול לגרום שינויים בחיי? האם בני משפחתי צריכים לעשות כך?

תשובה

בס"ד

מותר לך להחליף שם ואתה גם יכול לא להחליף. בכל מקרה השיקול העקרי הוא "שלום בית". שאביך ואמך לא יפגעו מהמעשה שלך. ורצוי שהאחים שלך גם כן יחליטו יחד איתך על הצעד הזה. אם כי זה לא כל כך משמעותי.

בהצלחה