חזרה בשאלה אצל חברים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 08/07/03 12:38 ח בתמוז התשסג

שאלה

שתינו בנות כיתה ט', גילאים 15-16 בדר"כ.

אנחנו גרות ביישוב מעורב, שהדתיים בו הם דתיים "סרוגים" ולפעמים מסורתיים. החברים שלנו בבני עקיבא גם כאלה.

אתמול ישבנו עם 2 בנים מהשבט שלנו והם סיפרו לנו על בעיה שמסתובבת אצלהם (הבנים), חזרה בשאלה.

תמיד ידענו שהבנים בשבט שלנו לא "הכי חזקים שיש"... אבל לא חשבנו שהמצב עד כדי כך גרוע. הם סיפרו לנו על 7 מתוך 11 בנים שמחללים שבת, לא מתפללים, ואף על מספר ילדים שכופרים בדת לגמרי (הם סיפרו על ילדים שיושבים על ספרי הגמרא...)

הבעיה של ההתרחקות מהדת אצל הבנים אצלנו תמיד הייתה ידועה, אבל לא בסדר גודל כזה.

אם אנחנו נשב בצד ולא נעשה כלום, לא נוכל להיות שקטים עם עצמנו, אנחנו מרגישות צורך לעשות משהו... ומהר... לפני שיהיה מאוחר מדי.

אנחנו צריכות לעשות עם זה משהו? ואם כן, מה?!

נשמח אם תענה לנו במהירות האפשרית..

תודה, צוריה ועטרה

תשובה

לצוריה ועטרה שלום רב!
כמובן שכואב מאוד לשמוע את הדברים שאתן מספרות על מצב הבנים שבשבטיכם.
טוב עשיתן שעוררתן את הנושא החשוב הזה, בוודאי שהדבר צריך לעורר אצל כולנו הרבה מחשבות וחשבון הנפש, מה שנראה לי שחשוב לעשות במציאות הזו כפי שהיא מתוארת על ידכם זה:
1. לפנות למדריך\כה ולקומונרית בעניין
2.לפנות ג"כ לרב היישוב
3.כדאי לארגן שיחות והרצאות בנושאי יהדות לבני הנוער ע"מ שכולם יוכלו להתחזק בקיום תורה ומצוות

ברצוני לשבח אתכן על הרגישות הגבוהה שאתן מגלות

מיכאל ברום