חברוׂת או עיקרון?!

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/07/03 06:58 יא בתמוז התשסג

שאלה

הבעיה שלי די מורכבת, אני אשתדל להסביר.

אני וחברה שלי עשינו תרגיל בספורט, בשביל שנוכל להתאמן, חברה שלי השאילה מאחת הבנות קומפקט דיסק, ולקחה עליו אחריות. כשהיינו בדרך להחזיר לה תטייפ, נפל לחברה שלי הטייפ, והוא נשבר קצת. הנזק היה בעיה בקפיץ של הדיסק, והידית נפלה. חברה שלי ניסתה להרכיב את הידית בחזרה ולא הצליחה אז ניסיתי אני, ואני הצלחתי. החזרנו לילדה שהטייפ שייך לה את הטייפ, אחרי שטכנאי תיקן את הדיסק ואני את הידית. בערב הילדה הרימה את הטייפ כדי לקחת אותו לחדר שלה והידית התפרקה והטייפ נפל והתקלקל לגמרי. אחרי חודש בערך, ביקשה ממני הילדה שלקחה את הטייפ לשלם חצי מהסכום שעולה טייפ חדש. האם זה הוגן? ואם לא, האם שווה לי לוותר על החברה הכי טובה שלי בשביל 150 שקל?

תשובה

שלום רב!
שאלת שאלה יפה ומעניינת. הנזק האחרון שנגרם לא נוצר ישירות על ידיך ולכן נראה שע"פ ההלכה המשפטית את פטורה אבל יש מושג של "לצאת ידי שמיים" ייתכן שמצד זה יש לך חיוב ולכן יפה תעשי אם תשלמי חצי
מיכאל ברום