התרת נדרים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 28/03/14 07:48 כו באדר ב'

שאלה

כבוד הרב השלום והברכה!

רציתי לשאול -

אם הייתי בהפרת נדרים- ולצערי פספתי את הקטע בהתחלה שבו אני מבקש מחילה, אך שמעתי את שאר האנשים אומרים(הייתי בפינה ושמתי- לב אחרי שהתחילו)- ובשאר ההתרה הקטע שבו מתירים לנו- הייתי נוכח והשתדלתי לכוון.

האם אני צריך לעבור שוב התרה, או שיצאתי ידי חובה?

תודה רבה וחודש טוב! איתי.

תשובה

שלום.
"התרת נדרים" שאנו נוהגים לעשות בערב ראש השנה או בערב יום הכפורים, היא מנהג שנהגו בו בקהילות ישראל השונות, והוא איננו בגדר "חובה", או "מצוה". מי שלא נהג מנהג זה מסיבה כלשהי (שכחה, או אשפוז בבית חולים), איננו צריך "לצאת ידי חובה" ולהשלים אותה במועד מאוחר יותר במהלך השנה.
גם מי שעשה "התרת נדרים" בימים הנוראים, צריך לשים לב ולא לנדור נדרים...
חודש טוב
חג שמח וכשר