התמודדות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 17/07/06 22:55 כא בתמוז התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום,

איך אפשר להתמודד עם אדם שהגיע אלינו לשבט אך הוא לא שומר תורה ומצוות כמונו והוא אפילו אינו מתכוון לעשות כן...וגם איך מתחברים איתו ניסינו...אנחנו פשוט שונים מדי...וזה לא שקשה לנו להתחבר עם חבר'ה חילונים...ובטח שלא עם חבר'ה בכלליות...ואיך מסבירים לו שזה מפריע לנו שהוא מקלל (הערנו לו לא עזר במיוחד...)

ומצד שני (בערך) איך מתמודדים עם נטורי קרתא (לא שיש לי מול מי להתעמת-אני מתכוון מול הדעות) שמשמיצים את הציונים באמירות שקריות ומאוד מזלזלות הרי שתינו יהודים שמאמינים באותו אל...ולמה הם עושים לנו את זה?

תודה רבה שי

תשובה

נער אשר מתנהג בצורה שמפריעה לחברה, בעצם מוציא עצמו מכלל החברה, ואין זה משנה מה הרקע. אם הנער מקלל, וזה מפריע לכל הקבוצה, צריך לומר לו: אתה גורם לנו להרגיש לא נעים, איננו באמת החברים שלך. לא צריך להודיע לו על מפגשי הקבוצה וכו'. לא צריך להסביר לו למה או איך בדיוק הקללות גורמות לתחושה לא נוחה. הוא יודע בדיוק, ורק בגלל שהוא יודע, הוא נוהג בצורה זו.
להתמודד עם "נטורי קרתא"- אולי כדאי לקרוא את מאמרו של הרב אבינר "שלושת השבועות" (מלשון "שבועה" לא "שבוע").