השתתפות במסיבת נישאוים של קרוב רחוק שנשא גויה שנמצאת בתהליך גיור

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/01/08 13:32 כד בטבת התשסח

שאלה

לכבוד הרב

לאשתי בן דוד מבוגר כבן 41 שלאחרונה נשא בנישואין אזרחיים בקפריסין אשה גרמניה שהסכימה להתגייר ונמצאת בהליכי גיור, אבל עדיין לא התגיירה.

אותו בן דוד החליט לקיים מסיבת נישואין (במקום כשר).

נראה לי שהשתתפות שלי ושל אשתי במסיבה כזו היא סוג של אמירה, ולכן לא רצינו להשתתף, מצד שני להמנע מלהשתתף זה גם אמירה וחמותי (אמא של אשתי) תפגע.

אשתי באה מבית חילוני וחזרה בתשובה לפני שנים רבות, ומשפחתה היא חילונית, ולכן לא ממש מבינה מה הבעיה שלנו להשתתף במסיבה כזו.

האם מותר לנו להשתתף

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום,

ראשית, אני סבור שקיומה של המסיבה מהווה פגיעה במהות הגיור. נכון היה שימתינו קמעא ויקיימו את המסיבה אחרי הגיור.
שנית, אם זו רק מסיבה ללא שום צד של טקס, אין מניעה עקרונית להשתתף.
שלישית, חשוב, עקרונית לנהל שיחה עם החותהנת ולהסביר את הבעיה הגדולה שיש לכם בענין.

ככלל,
מנמסיוני,
גדול השלום.
אפשר להגיע למצב בו כל הצדדים מרגישים טוב.
זו חובתנו כלפי המשפחה

שי