השפעה חברתית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/06/09 23:47 כד בסיון התשסט

שאלה

היי..

השאלה שאני עומדת לשאול מציקה לי כבר הרבה מאוד זמן ולא מצאתי בדיוק למי להפנות אותה..

אני תלמידה בכיתה יא בבית ספר דתי לבנות בלבד.. זה לא בדיוק אולפנה.. קוראים לזה 'אולפנית'...

יש לי בכיתה מגוון של בנות, חלקן דתיותוחלקן פחות.

יצא שרוב החברות הכי קרובות שלי הן חילוניות...

השאלה שלי היא, מה אני אמורה לעשות? אני יקבל כל מה שתגיד..

בעצם מה שאני שואלת הוא, מה הגבול של האטימות והסגירות של האדם כלפי העולם החילוני? אני בטוחה שבמהלך חיי אני עוד אתקל באנשים דתיים פחות.. אבל מה הגבול? לא להתחבר אליהם בכלל? לדבר קצת?

זה מציק לי מאוד כי מצד אחד הם משפיעות עליי ורואים את זה לטווח הארוך (אני מכירה אותן כבר 5 שנים..), אבל מצד שני, אני משפיעה עליהם גם..

תודה על העזרה...

אשמח לתשובה בהקדם =]

תשובה

בס"ד
שלום רב,
העובדה שהשאלה מציקה לך היא עדות נאמנה על הנשמה הטהורה שנמצאת בתוכך. הנשמה שלך מרגישה שמשהו כאן לא בסדר והיא לא נותנת לך מנוחה.
אינני יודע עד כמה את בשלה להתנתק לחלוטין מהחברות החילוניות שלך. זו דרישה קשה מאוד ואולי בלתי אפשרית.
לכן אחלק את השאלה שלך לשני חלקים:

חלק ראשון: האם טוב להיות חברה קרובה לבנות חילוניות, כאשר את משפיעה עליהן והן משפיעות עליך?
התשובה לשאלה זו היא חד משמעית: לא! אדם שאינו בשל לשליחות לא יוצא לשליחות. מי שלא יודע לשחות לא הולך להיות מציל בים. אנחנו לא רוצים שגם המציל יטבע בים. לכן כל עוד את לא מרגישה די חזקה באמונתך ויציבה בדרכך, אסור לך בכלל להתקרב אל החברות החילוניות.

חלק שני: האם את באמת(!) מסוגלת להתנתק מהחברות הללו? הרי אתן בכיתה אחת, והן החברות שלך, האם את תוכלי לבודד את עצמך בכיתה ולהשאר ללא חברות?

לכן יש גם אפשרות שלישית והיא נראית הכי מעשית: יש בה: 'סור מרע' ו-'עשה טוב'.
'סור מרע': גם כשאת עם החברות החילוניות, זה לא כאשר הן עושות דברים שמתאימים לאוירה חילונית. את לא הולכת אתן למקומות שלא מתאימים לבחורה דתית. את משתדלת מאוד לא להיות מושפעת מהחלק החילוני של החברות שלך.
'עשה טוב' עם החברות: למשוך יותר לדרך שלך. להזמין אותן אליך הביתה. להציע להן לעשות דברים שיותר מתאימים לרוח שלך.
וגם 'עשה טוב' עם עצמך: לחזק את עצמך כמה שיותר, להתפלל יותר, ללמוד יותר, להתחבר לבנות דתיות, לברך יותר, להתלבש צנוע יותר... כך את 'מחסנת' את עצמך ומתחזקת כנגד ההחלשה שנוצרת מהקרבה שלך לחבורת החילוניות.
בהצלחה!