הקפדה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 28/08/16 02:24 כד באב התשעו

שאלה

שלום כבור הרב

בקרוב אני עומדת להתחתן עם בחור טוב , לבחור היה חברה לפני שנים שנגמר איתה רע ואחרי שנגמר היא יודעת שאנחנו עומדים להתחתן והיא עדיין שולחת הודעה וזה פוגע בקשר שלי איתו הוא לא אשם היא לא כול פעם שולחת הודעות ..זה הגיע לרמה שהודעה האחרונה שהיא שלחה התשובה היתה פוגעת יחסית זה רק בלי ברירה בשביל שהיא תעזוב תקשר שלנו

כבוד הרב אני פוחדת מקפידא אם יש לי מה לפחד אני פוחדת כי היא כועסת עליו אני לא יכנס להריון ..יש סיבה לחשש?

תשובה

שלום רב,

זוגיות היא דבר מורכב מאוד, ןחז"ל הפליגו בנושא .

ראשית צריך להתפלל על שלום בית וזרע של קיימא גם ללא כל קשר לבחורה ההיא.

אינני מכיר את המקרה ולא הכל מובן ממה שכתבת, אך אם היא פגועה מבן זוגך מסיבות של בן אדם לחבירו הדורשות מחילה , הוא צריך לבקש את סליחתה כנוהג בן אדם לחבירו כמו בכל סיטואציה שקיימת , ללא כל קשר לזוגיות שלכם או לפוריות.

לגבי החשש שלך: אינני עוסק בנסתרות, מקובלנו שאנחנו עושים השתדלות ורצון ה' הוא מה שקורה.

אני מברך אתכם שתזכו להקים בית נאמן בישראל , ותבורכו בזרע של קיימא ובכל מילי דמיטב.