הפרשת תרומה בזמן הזה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/02 20:03 ו בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה.

קוראים לי אלי, ואני בן 14. אני גר באשקלון

ומגדל בביתי בחצר עגבניות, ועוד מעט הם יניבו פירות. אני רוצה לדעת האם אני צריך להביא לכהן את הפירות הראשונים, ואם לא אז מה עושים?

תשובה

בס"ד

שלום לך אלי.

ראשית אברכך שתראה יבול נעים בירקות ארץ ישראל. לענין שאלתך הרי שבימינו אין מצוות ביכורים נוהגת, ולכן אין חובת נתינת ביכורים לכהן. המצוה הנוהגת בימינו היא תרומות ומעשרות וגם כאן אין נתינה בד"כ לכהנים ולויים אלא הפרשת כמות קטנה שיכולה להנתן לבהמת כהן אבל לא ניתן לכהן כלל. אולם מכיוון שכל הליך ההפרשה הוא קשה בהסברה במקום קצר זה, אבקשך לפנות למכון התורה והארץ ולרכוש תקליטור כיצד מפרישים תרו"מ וכן יש שם גליון המבאר את נושא הפרשת תרו"מ בצורה טובה.
שוב אברכך שתהנה מפירות ארץ ישראל שקיימו בהם מצוות התלויות בארץ.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי