המשך נישואים

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/01/08 23:23 כד בטבת התשסח

שאלה

אצל חתני התגלה כי הוא מעשן גראס ועובר התקף פסיכוטי. האם עליה להמשיך בנישואים? אין להם ילדים

תשובה

ב"ה

שלום,

אין ספק שזוהי התמודדות קשה ביותר. אך, דומני שעלינו להבין שאין דרך להשיב על שאלות מעין אלה במסגרת האניטרנט. הרי מדובר בפיקוח נפש ולא יעלה על הדעת שאתייחס להכרעה במה שעלול להוביל לגירושין באופן שטחי.
ככלל, יש לברר מה היה ידוע לפני החתונה. אם לא ידעתם כלום - הוי בכלל מקח טעות או אז קל יותר להכריע.
מה יחסה של הבת לחתן?
מה היא רוצה?
האם יש סיכוי לתיקון?
האם המציאות היא כזו בה יש הדברות, הבעיות הן 'על השולחן', או שמא קיימת מציאות של הדחקה?!

כל השאלות הללו הן בסיס חשוב לבירור הסוגיה

בברכת הצלחה,

שי