המבול...

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/06/05 12:21 יג בסיון התשסה

שאלה

הקב"ה כרת ברית עם נוח שלא יהיה שוב מבול אז איל כתוב בתהילים "ה' למבול ישב וישב ה' מלך לעולם"? זה גם כל שבת דיי מבהיל אותי....

תשובה

בע"ה
שלום רב,
שאלתך היא גם התשובה. הקב"ה מולך על העולם מאז ראשית ועד אחרית . המבול הלא הוא ראשיתו של העולם כפי שאנחנו מכירים אותו, אז גם התגלתה עצמת מלכותו ושלטונו המוחלט בעולם. אמנם אז כרת הקב"ה ברית לבלתי היות עוד מבול על הארץ,( אבל אין זה אומר שלא תהיינה קטסטרופות אחרות בקנה מידה מוגבל יותר..כמו הרי געש שהחריבו ערים, פצצות אטום או צונאמי.) והוא מולך על העולם כשהוא מוביל אותו אל התיקון האנושי שאז תהיה המלכות גלויה יותר.
זו היא כוונת הפסוק , אין מה להיבהל, אלא לקוות ולפעול ככל היכולת שיש לך ולי לגלות עוד את מלכותו של הקב"ה בעולם.
בברכה ,
אליעזר