הלכה לא מובנת

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 01/07/07 02:14 טו בתמוז התשסז

שאלה

שלום!

השבוע אני סיימתי את 12 שנות לימודי ובסוף היה לנו שבת סיום של אותו מוסד בו למדתי והרב של השכבה שלנו סיפר לנוסיפור בו הזכיר את ההלכה"שנועלים רגל שמאל אחרי זה ימין קשירה ימין ואחרי זה קשירה שמאל" אני מקווה שאני לא טועה

שאלתי היא כאזת מה עומדד מאחורי זה למה זה בכלל הלכה מה זה משנה איך נועלים נעליים?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,
על פי הנגלה, הרי שנתנה תורה חשיבות לצד ימין ולעניני קשירה לצד שמאל. ולפי זה הסיבה שקושרים לפי סדר, זה על מנת שכל מעשי וכוונותי יהיו מכוונים אל ה' "בכל דרכך דעהו?
על פי חוכמת הסוד יש כאן מערכה שלימה בספר עץ חיים
שער התפילה פרק ג' ולפי הבנתנו הפשוטה, ימין הוא החסד,לכן, אנחנו מקדימים את החסד ולאחר מכן קושרים את השמאל היא מידת הדין.

כל טוב,
חייםפ רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה