החלפת שם

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 13/07/16 20:56 ז בתמוז התשעו

שאלה

שלום לככבוד הרב.

ברצוני להחליף את השם שלי (אשריאל) לא מתחברת אליו עד הייום.. הבנתי גם שזה שם של בנים ורבנים ממליצים להימנע משמות של בנים לבנות וההפך. חשבתי על השם אדווה . הבנתי שהוא שם טוב לפי הקבלה וגם בעלי אהב אותו מאוד. חשוב לי להתייעץ עם כבוד הרב אם מבין בשמות כיוון ששם של בנאדם מאוד חשוב לעתיד כי יש לו השפעה עליו לטוב ולרע. אם נדבר בגלוי לא נראה לי שהשם שלי משפיע עלי לטובה ככה שאני אוותר עליו בשימחה. נולדתי ב-ג' בשבט התשנג'.. אשמח להתייעצות מאוד חשוב לי. תודה

תשובה

שלום וברכה, אני הייתי מציע שתשני את השם לאושר, או אושרה או אושרית, או שמות אחרים שמוצאים חן בעיניך, דווקא השם אדווה הוא לא שם טוב. תלכי על שם אחר, תחשבי יחד עם בעלך , ותחזרי אלי עם השם החדש שבחרת, ואז אכתוב לך איך עושים שינוי שם. ברכה והצלחה בכל