הזזת תאריך חתונה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 07/11/06 14:18 טז בחשון התשסז

שאלה

חברה שלי קבעה עם ארוסה תאריך לחתונה ואח"כ הם הודיעו להורים.

ההורים מתקשים לעכל את העובדה שבניהם מתחתנים ולכן הם רוצים לדחות את התאריך בניגוד לרצון בני הזוג.

האם יש ביסוס הלכתי לאיסור לדחות תאריך של חתונה?

תודה מראש.

תשובה

ום וברכה
המנהג לא לדחות חתונה אינו נובע דווקא ממניע הלכתי, אלא זהו מנהג המציין את הרצון של הזוג לא להשתאות ולהזדרז בבנין המשותף במהרה, בתורה מופיע מצווה הקשורה בשחרור החייל היהודי בעת מלחמת רשות מתפקיד בחזית כדי לא לגרום להפרעה וחלילה לא לגרום לקיטרוג בתקופת הביניים שבין אירוסין לנישואין, אמנם אז היה המנהג לקדש בעת האירוסין אבל הרעיון הנלמד מכך ברור.
אם ההורים מתנגדים לקשר אינני מבין למה דחיה תעזור.
בברכה