הוצאות חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/08/10 16:13 כא באב התשע

שאלה

אני מתחתן בקרוב,ואת החתונה אני וארוסתי מארגנים מההתחלה ועד הסוף, וההורים בסוף משלמים על הכל.

אני יודע שההורים שלה מעדיפים לשלם במזומן אם זה נותן להם הנחה, והשאלה היא מה אנחנו אמורים לעשות אם יש מישהו -אולם, צלם, תזמורת, וכו' שמציעים לנו הנחה על מזומן? זה חוקי? ואם זה לא, אז יש לנו זכות לוותר על ההנחה הזאת למרות שאנחנו יודעים שהם רוצים אותה והם אלה שבסוף נותנים בעצם את הכסף?

מה לעשות?

(תודה רבה! אני מקבל המון מתשובות בכל מיני נושאים שאני רואה פה באתר)

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. אם משלמים במזומן ומקבלים הנחה, והוא נותן קבלה על התשלום – זה בסדר.

ב. אם הוא לא נותן קבלה , משמעות הדבר שהוא לא משלם את המס שהקונה והמוכר חייבים על פי חוק. {הקונה – מע"מ, והמוכר- מס הכנסה ועוד)

ג. מי שמעלים מס נחשב גזל כי הוא מקבל שירותים מהמדינה ולא משלם עליהם.

ד. אם אתה מקבל את הכסף ומשלם, צריך לשלם כפי החוק.

ה. אם אתה מסכם עם נותן השירות אי אפשר לסכם על סכום נמוך לא חוקי.

ו. אם אתה בוחר את הצלם ואחר כך ההורים באים לסכם את התשלום, אז זה ענינם של ההורים,

ותנהג כנו שאתה רגיל בענינים אחרים לפי מערכת היחסים בניכם.

ז. בהחלט זה ניסיון לא קטן כי מדובר בסכומים גדולים, אבל אם עומדים בזה יש ברכה גדולה ( עי' ספר חסידים)

אשריך שאתה רגיש לנושאים האלה.

ושיהיה במזל טוב!!

בברכה,

דני ארגמן