ההוא טמיר ונעלם - מה זה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/12/01 15:21 יז בכסלו התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב כל פעם בקידוש לבנה אני מגיע לקטע שכתוב "...על ידי ההוא טמיר ונעלם..."

האם נכון לפרש את זה להסתר פנים ולגילוי פנים

של הקב"ה?

ואפשר לדעת בבקשה פירושים לפסוק.

תשובה

בס"ד

לנועם. שלום

"הסתר פנים" ו"גילוי פנים" זה ענין של הנהגה. לפעמים ה' מתנהג עימנו בהארת פנים בהשגחה גלויה כעין האמור במזמור של יושב בסתר עליון שזה "הארת פנים" אע"פ שכתוב יושב בסתר עליון.

לעומת זאת יש הסתר פנים המובא בתורה והוא כעין תקופת אסתר המלכה והמן וכל הענין.

"טמיר ונעלם" זה ביטוי שמשמעתו כי הקב"ה גבוה מאוד מהשגתינו בכל מצב גם כשהוא מאיר פנים וח"ו להפך.
בכל מקרה הוא "לעילא מכל ברכתא שירתא ותשבחתא" שנאמר בעולם הזה, אפילו אם כולם ישבחו כל היום מהבוקר עד הערב כפי שמתואר ב"נשמת כל חי"

ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו

שלום.