הגיית מילים נכונה בתפילה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/09/03 15:15 ב בתשרי התשסד

שאלה

שלום הרב ושנה טובה

בני בן ה-15 התחיל להרגיש לאחרונה ע"פ טענתו שאינו הוגה מילות ק"ש כראוי ( כאביו אוסיף שאין לו כל בעיות היגוי)

אי לכך בעת קריאת הפרשיות הוא משנן כל מילה 3-4 פעמים מה שגורם שזמן קריאת הפרשיות בלבד לוקח לו כ 20 - 30 דקות

בתפילה במיניין הוא קורא את קריאת השמע בקצב תפילה רגיל ולאחר התפילה ,אם בבית או בישיבה התיכונית לוקח את זמנו ל"טכס" הקריאה הנכונה. בשיחתו עימו הבנתי שהוסבר להם שכל מילה בקריאה מייצגת איבר אחר בגוף ואי היגוי נכון של מילה זו או אחרת עשוי לגרום לפגיעה באותו איבר

לעניות דעתי , קריאתו הרגילה (שאינה מהירה)בתפילה מספקת - מה גם שהוא משקיע הרבה ריכוז וכוונה בתפילתו - וזו גם ע"פ עדותם של הסובבים אותו (חברים , רמ"ים רבנים )

כיצד לדעת הרב יש להתמודד עם זאת.

הבעיות הן שתים: האחת - הזמן הרב שלוקח לו השלמת הקריאה שבא על חשבון שעורים / פעילויות אחרות הן בישיבה והן בבית, והשניה - המוזריות . רציתי להפגישו עם רב המקום שינחה אותו אך הוא מתבייש.

מקובל עליו לקבל תשובתך באינטרנט

בברכת שנה טובה

וגמר חתימנה טובה

תשובה

ישנם מצבים זמניים בחיי האדם שמתעורר אצלו חשק לרבש"ע דבר שמתבטא בדיוק רב והקפדה על פרטי דינים. לכן אני סבור שאין לעשות מזה עניין והדבר על אף שהוא מוזר – יחלוף. אני מציע לומר לו שהחזון איש קרא קריאת שמע במשך רבע שעה והוא בודאי דקדק בקריאתה.