הגבלות ספרותיות עפ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/12/01 13:29 יט בכסלו התשסב

שאלה

ברצוני לדעת האם קיימות הגבלות ספרותיות בהלכה?

לדוגמא: איסור שימוש במילים מסוימות, איסור תיאורים מסוימים ועוד.

תשובה

בודאי.
יש דברים שהעלתם על פני השטח גורמת רע לעולם, וקבורתם זהו ביעורם.

לדבר או לכתוב רע על אחרים זה ממש אסור. להביא בכתב רוח נכאים, יאוש וצער - כנ"ל. לעורר תאוות אסורות - כנ"ל. כל זה לא מביא לטוב אלא לרע.

הספרות היא כלי עצום. את המהפכות עושים בספרים ולא בנשק. ולכן צריך להשתמש בספרות. וצריך לעשות זאת בחכמה.
תיאורי מין ושימוש במילים מסוימות לא טוב לא בחיים ולא בספרות.
טוב לחיות את החיים בלי לרוץ לספר לחברה. זה רק מוריד אותם עד למטה למטה.

דברים שנשארים בסוד - אלה הדברים שבהם שורה ברכה.