הבית

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 09/07/03 05:42 ט בתמוז התשסג

שאלה

אני עושה שבתות אצל סבא וסבתא שלי ואצל חברות שלי שומרות שבת. מבחינת כשרות, אני אוכלת מה שאני יודעת שזה כשר בוודאות. אבל הבעיה היא הערות שלה שהיא אומרת איך יכולתי להדרדר ככה או שאני מחוץ למשפחה.היא מבקרת את החצאיות שאני לובשת. אם היא מעירה מה אני יכולה להגיד שאוכל לומר תוך כדי כיבוד אם או שעדיף לא לומר כלום. אני רוצה להראות לה שזה מעליב ופוגע. בשבתות כל הדודים שלי נפגשים ונוסעים למסעדות ורק אני לא באה. האם יתכן שאני באמת מחוץ למשפחה?

תשובה

שלום רב:
את בהחלט יכולה להסביר לאמא שאת מצפה מאמא שתכבד את דעותייך ורגשותייך ואל לה לפגוע בך, חשוב להודיע לה שאת מאוד נפגעת מדברים אלו וכל זאת מתוך הדגשה יתירה שכאב זה הוא דווקא מתוך אהבה והערכה של בת לאמא
לגבי העניין של המשפחה חשוב שתמצאי הזדמנויות לפגוש את הדודים ולהראות להם שאת חלק מן המשפחה אבל לא בשבתות
כדי שאת כל הדברים שאת רוצה להבהיר לאימך עשי זאת בכתב
תמשיכי להיות חזקה למרות הקשיים האובייקטיביים
מיכאל ברום